Categoriëen | Bilthoven, De Bilt, Uitgelicht

52 jaar Volvo Verkerk

Geplaatst op 09 augustus 2012, door

Auto kopen is emotie’

Vader Verkerk gaf rijlessen en begon in 1960 met autohandel vanuit de Goedestraat in Utrecht. Inmiddels telt Volvo Verkerk 4 vestigingen waarvan sinds 11-11-1987 de vestiging aan de Pr. Hendriklaan in Bilthoven. Henk Verkerk hopt tussen de vestigingen en tekent voor het management van het bedrijf. Met een broer aan het roer in Houten, een zus in Houten en een zwager in Bilthoven hebben we een familiebedrijf pur sang te pakken.

Henk Verkerk was er als tiener van overtuigd dat hij zijn brood later in de Horeca zou verdienen. Gedreven door het sfeertje van gezelligheid toog hij na de middelbare school naar de Hogere Hotelschool om daar het vak te leren. Maar de werkplaats vegen en het wassen en poetsen van auto’s als jochie had toch zijn sporen nagelaten. Na 1 jaar gaf Henk de brui aan de Hotelschool en switchte naar het IVA in Driebergen. Na afronding van zijn studie ging hij aan het werk bij de vestiging in Bilthoven en Leidsche Rijn. Daar verkocht hij zijn eerste auto aan een leraar van het IVA. De blauwe Volvo 360 ging voor een goede prijs weg want voor een leraar van wie je het vak hebt geleerd wordt het wel heel lastig om korting te bedingen, herinnert Henk zich nog.

De Toekomst
Anno 2012 is er veel veranderd in de branche. Henk: ‘Sowieso zijn we aan veel meer procedures en regels gebonden. De overheid maakt het ook steeds weer spannend met wisselende bijtellingen en afdrachten BPM en importeurs stellen steeds hogere eisen aan hun dealers. We zijn verplicht tot een bepaald aantal m2 showroom met een verplichte voorraad nieuwe auto’s die ook wij gewoon moeten betalen. Met 1 onderdelenmagazijn en door de 4 vestigingen op administratief gebied te koppelen hebben we een efficiencyslag gemaakt waardoor het interessante handel blijft.’ Henk verwacht dat ondanks het internet er genoeg ruimte blijft voor goede dealers. ‘Een auto kopen is toch emotie; naast voelen en ruiken is er in de showroom persoonlijk contact. Het gaat niet alleen om de prijs, maar ook om het gunnen. En die gunning verdienen we bij bestaande klanten op onze after Sales. In feite is dat de kurk waar de onderneming op drijft’, verklaart hij tot slot.

Bron: Vierklank

Laat een reactie achter

Site Sponsors

Het weer

De Bilt
april 25, 2018, 6:16 pm
Deels zonnig
Deels zonnig
13°C
windsnelheid: 6 m/s W
Verwachting april 26, 2018
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
13°C
Verwachting april 27, 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
15°C
Verwachting april 28, 2018
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
14°C
Verwachting april 29, 2018
dag
Regen
Regen
16°C
 

Archief

Social Media

Facebook Twitter

Categorieën