Beter bellen met een zendmast naast je deur…

Geplaatst op 18 november 2012, door

Voorbeeld van een zendmastJa, dat kunnen enkele bewoners aan de Tolakkerweg in Hollandsche Rading met recht zeggen. Een heuse zendmast, van KPN, van maar liefst 39 meter hoog. Hoger dan welk gebouw dan ook in de wijde omgeving. Een eyecatcher!?

De kwaliteit van mobiel bellen gaat omhoog, zeggen ze dan. Toegegeven, mensen die een KPN abonnement hadden, hoorde ik regelmatig steen en been klagen over de mobiele bereikbaarheid in ons mooie dorp. Daarbij zeg ik bewust: die een KPN abonnement HADDEN’. Want het gros van deze mensen heeft jaren geleden al eieren voor haar geld gekozen en een abonnement van een andere provider genomen. Probleem opgelost dus. Behalve voor KPN. Die zag wellicht een leuk stukje klandizie in deze contreien verdwijnen en heeft op haar beurt eieren voor haar geld gekozen. “We zetten gewoon een zendmast in het dorp, dan koopt vast iedereen weer een mobieltje van ons!” moeten ze gedacht hebben.

Is dat wel gezond, zo’n grote mast, die ‘gonst’ van de radiogolven, of straling, of… wat gebeurt er nu eigenlijk op en om zo’n mast? Niemand die het echt weet. Of misschien wel weet, maar niet bekend maakt. Dat straling van mobiele telefoons komt, is duidelijk. En als veel mobiele telefoons tegelijk gebruik maken van zo’n mast, tja, dan lijkt me dat een simpel rekensommetje. En dat baart me zorgen, als mede-inwoner van ons ‘tot-nu-toe’ stralingsvrije dorpje.

Gelukkig mag je in ons land overal bezwaar tegen maken, dus ook tegen zo’n zendmast. Eh, MOCHT. Want de termijn om bezwaar te maken, is reeds verstreken. Huh? Ik hoor u denken, “hoe kan dat nou?” Ja, dat kan. Zowel KPN als de gemeente hebben de inwoners niet op de hoogte gebracht van dit voorgenomen besluit. Niemand wist het. Waarom is dat niet gebeurt? “Vergeten” Of zit daar misschien ook meer achter… En ook dat baart me zorgen. Wat nu?

 

2 reacties op “Beter bellen met een zendmast naast je deur…”

 1. wim kapteyn schreef:

  Tja Judith,

  Waarom verbaast me dit niet? Omdat ik al bij twee gelegenheden heb moeten ingrijpen waar de gemeente ambtenaren (op zijn zachtst gezegd) ongelofelijke blunders hebben gemaakt tav hun verplichting tot het informeren. Om precies te zijn bij het bestemmingsplan en het dorpshuis in de afgelopen jaren. Beiden blunders zijn door niet aflatende inspanningen van vrijwilligers alsnog gerepareerd.
  Ik denk persoonlijk dat er drie problemen zijn: (1) de aansturing van de ambtenaren, (2) de instelling van de ambtenaren en (3) belangen verstrengeling.
  Het enige wat werkt is een burgerinitiatief dat de gemeente moet dwingen op zo’n besluit terug te komen.
  Ik heb daar als techneut nog wel een vraag bij: is het echt zo erg? Of is het te vergelijken met de acties rond veiligheid in het dorp waar ook schromelijk door deze en gene wordt overdreven?
  Nou ja, ieder het zijne, misschien moeten we maar het monopolie op besturen door de staat afschaffen…

 2. ans schoorlemmer schreef:

  Een dergelijk scenario speelt zich momenteel af hier in het kleine dorp Hensbroek. KPN heeft samen met de gemeente “gewoon” besloten dat dat ding er komt. N.B. vooral belangrijk voor het mobiele bereik in Heerhugowaard, dat een beleid voert van géén zendmasten (!). Zitten wij er straks mee opgescheept. Ik geloof dat hij hoger wordt dan onze kerktoren! Een actiecomité heeft niet mogen baten….Alle door haar “bedachte” alternatieve plekken werden afgewezen. Komt dat ding verdorie vlak naast een recreatieterrein te staan! Weg ermee!


Laat een reactie achter

Site Sponsors

Het weer

De Bilt
mei 26, 2018, 7:49 pm
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
26°C
windsnelheid: 4 m/s OZO
Verwachting mei 27, 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
28°C
Verwachting mei 28, 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
29°C
Verwachting mei 29, 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
28°C
Verwachting mei 30, 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
24°C
 

Archief

Social Media

Facebook Twitter

Categorieën