Bezoek renovatieproject sporthal

Geplaatst op 10 juli 2014, door

Zaterdag 11 juni heeft een delegatie uit Maartensdijk, waaronder gemeenteraadsleden en – ambtenaren de gerenoveerde multifunctionele accommodatie ‘De Dreef’ in Aarle-Rixtel (NB) bezocht. Reden hiertoe, was dat dit een vergelijkbaar renovatieproject kan zijn als De Vierstee in Maartensdijk.

Ook deze accommodatie bleek niet meer te voldoen aan de eisen van 2014. Ook hier was de accommodatie oud en versleten. Een renovatie maakte dit gebouw weer geheel ‘up to date’. Door er bijvoorbeeld een twee meter brede glaswand voor te zetten kon daglicht optimaal binnentreden en dat maakte letterlijk qua atmosfeer een verschil van dag en nacht. Het gebouw werd er open en transparant door. Door het aanbrengen van 100% geluiddichte flexibele wanden kunnen nu zalen, al naar gelang de behoefte, worden verkleind of vergroot. Ook door de aanleg van nieuwe vloersystemen kon aan de geluideisen van NOC*NSF worden voldaan. Tijdens de rondleiding bleken er veel punten van overeenstemming met De Vierstee te zijn. De Dreef bleek na de renovatie veel meer een ‘huiskamerfunctie’ te kunnen vervullen dan ervoor mogelijk was.

Verschillen
Er waren ook belangrijke verschillen met Maartensdijk. De renovatie is daar door de gemeente Laarbeek gefinancierd. In Maartensdijk moet voor een renovatie de financiering nog worden gezocht. Het beheer wordt bij De Dreef al 25 jaar uitgevoerd door een particulier beheerder Hij pacht de accommodatie van de gemeente. Vervolgens verhuurt hij die weer voor eigen geld en risico aan de verenigingen. De gemeente bepaalt hierbij wel zelf de tarieven van de sporthal. Met de culturele verenigingen maakt hij zelf eigen afspraken, waarbij er niet te veel kan worden gevraagd, omdat verenigingen wellicht dan naar elders zouden gaan uitwijken. Het is een systeem dat al decennia op deze manier naar alle tevredenheid in Aarle-Rixtel draait. De renovatie heeft daar tot een prachtige en aantrekkelijke, maar vooral ook duurzame accommodatie geleid.

 

DreefbinnenDe gerenoveerde accommodatie heeft ook een echte ontmoetingsfunctie gekregen

 

 

 

 

 

 

 

DreefbuitenDe gerenoveerde multifunctionele accommodatie ‘De Dreef’ in Aarle-Rixtel ontving een gemêleerd gezelschap uit de gemeente De Bilt.

 

Bron: De Vierklank

Laat een reactie achter

Site Sponsors

Het weer

De Bilt
mei 26, 2018, 7:48 pm
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
26°C
windsnelheid: 4 m/s OZO
Verwachting mei 27, 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
28°C
Verwachting mei 28, 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
29°C
Verwachting mei 29, 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
28°C
Verwachting mei 30, 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
24°C
 

Archief

Social Media

Facebook Twitter

Categorieën