Bomenkap rotonde Massijslaan

Geplaatst op 14 augustus 2014, door

Naast de komst van de onderdoorgang bij de Leijenseweg, staat er de komende jaren meer te gebeuren langs de Leijenseweg in Bilthoven. Onder andere de aanleg van een rotonde bij de kruising met de Massijslaan. Om dit mogelijk te maken worden in augustus, ter voorbereiding, bomen gekapt rondom de kruising.

De kruising van de Leijenseweg met de Massijslaan is een drukke kruising met veel fietsers, wat geregeld onveilige situaties oplevert. De fietsers volgen het fietspad Kees Boekelaan op weg naar school en weer terug. Als de onderdoorgang klaar is, zal de snelheid van het autoverkeer, door de doorgaande weg, daar toenemen. Om de snelheid te verlagen en al het verkeer goed door te laten stromen, wordt een rotonde aangelegd.

Ontwerp rotonde
Het ontwerp van de rotonde is afgestemd en aangepast in overleg met het verkeersplatform, wijkraad De Leijen en de supermarkteigenaar. Omwonenden hebben in werksessies meegedacht over de inrichting van het groen in de definitieve situatie en zo het groenplan opgesteld. Na de zomervakantie wordt een aannemer gecontracteerd voor de aanleg van de rotonde zodat snel gestart kan worden. Het is de bedoeling dat de rotonde eind dit jaar gereed is.

Kap bomen
Om de rotonde mogelijk te maken moeten 41 bomen worden gekapt. Op 10 juni 2014 is hiervoor een kapvergunning afgegeven. Deze bomen zijn ondertussen gemerkt met een oranje stip. Om de overlast voor het verkeer te beperken worden de bomen gekapt tijdens de vakantieperiode in de week van 18 augustus. Tijdens de werkzaamheden wordt steeds voor een korte periode een rijrichting afgesloten. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.

kap massijslaan41 bomen moeten het veld ruimen voor de aanleg van de rotonde.

Bron: De Vierklank

Laat een reactie achter

Site Sponsors

Het weer

De Bilt
mei 26, 2018, 7:40 pm
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
26°C
windsnelheid: 4 m/s OZO
Verwachting mei 27, 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
28°C
Verwachting mei 28, 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
29°C
Verwachting mei 29, 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
28°C
Verwachting mei 30, 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
24°C
 

Archief

Social Media

Facebook Twitter

Categorieën