Gemeentegids ‘Wegwijzer’ niet langer huis-aan-huis verspreid

Geplaatst op 24 juli 2014, door

Om inwoners te informeren over de gemeentelijke diensten, de instellingen, de bedrijven en de verenigingen en clubs in de gemeente De Bilt, geeft de gemeente de gemeentegids (Wegwijzer) uit. De gids wordt ieder jaar huis-aan-huis verspreid in een oplage van 22.300 exemplaren. Het contract met uitgever loopt binnenkort af, hetgeen voor het College van B&W aanleiding was nog eens kritisch naar de uitgave te kijken.

Het College is van mening dat het uitbrengen van een papieren gids niet meer van deze tijd is. Een oplage van 22.300 exemplaren betekent een grote belasting voor het milieu en doet afbreuk aan de gemeentelijke ambities op het vlak van duurzaamheid. Ook is de informatie in de gids deels al achterhaald op het moment van uitgeven. Verder zoekt het overgrote deel van de inwoners tegenwoordig digitaal naar de gegevens die de gids vermeldt.

Wegvallen
Derhalve is besloten het contract met de uitgever te beĆ«indigen. Als overgangsfase zal het gemeentebestuur de na de zomer verschijnende editie 2014 – 2015 in een kleinere oplage van 1500 exemplaren laten drukken. De editie wordt verspreid via onder andere de verzorgingshuizen, de bibliotheek, de buurthuizen en het gemeentehuis.

Op dit moment is vrijwel alle informatie over de gemeentelijke organisatie ook te vinden op de gemeentelijke website. Het College realiseert zich dat nog niet iedereen toegang heeft tot online informatie, zodat mogelijk voor een beperkte groep een informatiekanaal wegvalt. Het College zal daarom in het komend najaar een plan opstellen aangaande het al dan niet op andere wijze delen van de betreffende informatie.

Bron: De Vierklank

Laat een reactie achter

Site Sponsors

Het weer

De Bilt
mei 26, 2018, 7:44 pm
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
26°C
windsnelheid: 4 m/s OZO
Verwachting mei 27, 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
28°C
Verwachting mei 28, 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
29°C
Verwachting mei 29, 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
28°C
Verwachting mei 30, 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
24°C
 

Archief

Social Media

Facebook Twitter

Categorieën