Warning: Use of undefined constant ex_feat - assumed 'ex_feat' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/header.php on line 37 Warning: Use of undefined constant ex_vid - assumed 'ex_vid' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/header.php on line 39

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/single.php on line 11 Categoriëen | Aandacht voor:, Actueel, De Bilt, Maartensdijk, Opinie, Politiek

Tags : ,

Herinrichting Maertensplein

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/single.php on line 19 Geplaatst op 10 februari 2013, door

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/single.php on line 25

Beste mede Maartendijkers op de voorpagina van een recente uitgave van ons lijfblad de Vierklank, was vermeld dat de gemeente medio 2013 start met de herinrichting van “ons” plein.  Uit de door mij ingewonnen informatie blijkt dat de hoofd reden voor deze ingreep, de slechte waterhuishouding op het plein, is. Er staan regelmatig grote plassen en van tijd tot tijd is er onnodige wateroverlast door overstromingen.

Daarnaast is er de roep onder onze bewoners over de uitstraling van het “Kunstwerk” dat indertijd op het plein werd geplaatst. Er werd een prachtige moderne beeldengroep gemaakt en geplaatst. Helaas waren er krachten binnen ons dorp die hieraan aanstoot namen en de beelden verdwenen. Ik hoorde dat de groep in een andere plaats in Nederland wel een thuis heeft gevonden.

Maertensplein

De “zuil” die in de plaats kwam zou naar mijn persoonlijke mening beter thuis staan op het kerkhof ! Ik wil daarmee niets afdoen aan het adres van de maker omdat die uiteindelijke in opdracht heeft gewerkt. Overigens bleek de watervoorziening  van “de Dorpspomp” al snel een ongelukkige keuze te zijn. De afvoer was direct een onweerstaanbare attractie voor de jeugd om de boel onklaar te maken.

Behalve dit alles vernam ik bij kapper Hans ook nog een verhaal over een boom aan zijn kant van het plein. Bewoners van appartementen aan die kant zijn al meer dan een jaar bezig net de gemeentelijke instanties om iets aan onderhoud van deze boom te doen.

Omdat het Maertensplein toch echt beeld bepalend voor Maartendijk is moet er iets gebeuren. Gelukkig zijn onze gemeente bestuurders het daarmee eens en zo kwam de kreet “HERINRICHTEN” in beeld.

Helaas malen officiele instanties maar langzaam. Het zou wel aardig zijn wanneer de inwoners van ons fraaie dorp  in de gelegenheid worden gesteld om ideen en wensen naar voren te brengen. Vaak is het zo dat een ambtenaar ergens in een kantoor in het gemeentehuis een opdracht krijgt om een plan te maken. vervolgens gaat de gemeenteraad dit beoordelen. Zij stellen vast dat de helft van het plan te duur is en er blijft een kaal skelet over. Dit wordt vervolgens aan de burgers in een slecht bezette openbare vergadering gepresenteerd. Bij gebrek aan tegengas wordt dit plan dan wel of niet uitgevoerd.

Heel vaak gaat men totaal voorbij aan de vraag van de gebruikers en de details over hoe men het plein ervaart en wat anders zou moeten.

Lieve mede burgers zou u allen willen meedenken over ONS plein. Wat kan beter, leuker, efficienter, wat missen we, wat kunnen me missen? Hoe moet het KUNSTWERK er uitzien? Moet er wel een kunstwerkstaan? Ding staat nogal in de weg bij markten en evenementen op het plein. Een vaste vlaggenmast zou bijvoorbeeld ergens een plek op het plein moeten hebben. Hoeft de gemeente niet een paar keer per jaar een tijdelijke mast te plaatsen op 4 mei en 30 april.

Reageer met uw opmerkingen, aanmerkingen, suggesties, ideeën op deze website www.debiltinactie.nl. We zullen onze bestuurders een beetje helpen om het Maertensplein weer nieuw leven in te blazen. Overigens zou een referentie aan de bekende Sint Maerten ook niet verkeerd zijn. Hij staat wel te pronken bij de Sint Maertens kerk maar hij mag er best nog een keer in ons dorp komen te staan.

In het kader van 900 jaar de Bilt, alle kernen samen enz. is het vanzelfsprekend dat wij graag willen profiteren van de ideeën van alle inwoners van de Bilt inclusief de andere dorpen en wijken. Wij weten dat er vele van u ook op ons Maertensplein komen en willen ook uw input graag horen.

 

 

 

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/comments.php on line 19 Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/comments.php on line 19 Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/comments.php on line 19 5 reacties Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/comments.php on line 19 op “Herinrichting Maertensplein”

 1. a.huisman schreef:

  Wat mij bereft waarom een kunstwerk die kapitalen kosten.Zet er wat leuke speeltoestellen neer waar kinderen mee kunnen spelen als moeder aan het winkelen is.Zo simpel kan het zijn.Het hoeft niet groter grootst.Simpelle dingen kunnen de gezelligheid bevorderen.

  .Maak van het maartensplein
  een gezellig samen zijn
  Waar we kunnen genieten van een
  praatje lach en kinderstem
  een wip kip of ander sinds
  wat wil een mens nog meer.
  aukje huisman

  wat zou dat mooi zijn

  • Nick Cardinaal schreef:

   Hallo mevrouw Huisman, Hartelijk dank voor uw reactie. Wij zullen alle ideeën mee nemen bij de nog te volgen gesprekken met de gemeente.
   Vriendelijke groet Nick Cardinaal.

 2. Nico Jansen # 101 schreef:

  Heel graag wil ik de oproep om tot “actie over tegaan” steunen. Een mooi plein waar nu al vele, helaas door hun gezondheid of mobiliteit al toekijkend, elke dag van genieten. De winkeliers leuke en gezellige acties ondernemen. In één woord fantastisch. Misschien zijn er mensen met mooie vakantie herinneringen of stuur een “zomer” kiekje op. En als er dan iets beslist gaat worden zijn er een paar belangrijke punten: Dat het in dit verband goed is om gewenste ontwikkelingen te sturen en ongewenste ontwikkelingen zoals b.v. bromfiets-overlast tegen te gaan. Ten 2e het van groot belang is om direct betrokkenen niet alleen te informeren, maar actief te betrekken bij de verdere uitwerking van de plannen.
  Nico Jansen bewoner en genieter Maertensplein

  • Nick Cardinaal schreef:

   Nico dank voor je reactie. Ik ben het helemaal eens met je positieve uitlatingen. Ook ik geniet van de gezelligheid en de acties van de winkeliers en anderen. Je opmerkingen over de toekomst zijn raak en met jou hoop ik op spedige en effectieve communicatie met de verantwoordelijke wethouder. Wij willen graag mee denken en vooral VOOR alles definitief is
   Nick

 3. Nick Cardinaal schreef:

  Op donderdag avond 4 april is er een startbijeenkomst georganiseerd door de gemeente om met bewonersgroepen, ondernemers en sleutelfiguren uit Maartensdijk te praten over de herinrichting van het Maertensplein.
  Men wil een begeleidings groep samenstellen om het geheel in goede banen te leiden.
  Heeft u als gebruiker van het plein wensen,opmerkingen,suggesties of ideën laat het weten via deze site.


Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/comments.php on line 59 Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/comments.php on line 59 Laat een reactie achter

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/ads/ads-bottom.php on line 7 Site Sponsors

Het weer

De Bilt
april 19, 2021, 5:59 am
Helder
Helder
5°C
windsnelheid: 1 m/s NNW
Verwachting april 20, 2021
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
17°C
Verwachting april 21, 2021
dag
Stortbuien
Stortbuien
13°C
Verwachting april 22, 2021
dag
Bewolkt
Bewolkt
11°C
Verwachting april 23, 2021
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
12°C
 

Archief

Social Media

Facebook Twitter

Categorieën