Warning: Use of undefined constant ex_feat - assumed 'ex_feat' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/header.php on line 37 Warning: Use of undefined constant ex_vid - assumed 'ex_vid' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/header.php on line 39

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/single.php on line 11 Categoriëen | Actueel, Bilthoven, De Bilt, Maartensdijk, Winkel & Bedrijf

Tags : , , , , ,

Koopstromenonderzoek in gemeente De Bilt

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/single.php on line 19 Geplaatst op 04 april 2013, door

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/single.php on line 25

In De Bilt worden in de maand april een koopstromenonderzoek en een onderzoek onder bezoekers van winkelcentra uitgevoerd. Het onderzoek wordt begeleid door de afdeling Economische Zaken van de gemeente en de Biltse Ondernemers Federatie (BOF). De Stichting Ondernemersfonds De Bilt financiert en I&O Research voert het onderzoek uit.

De centrale vraag van het onderzoek is waar de inwoners van de zes kernen nu winkelen en hun boodschappen doen, waarom ze daarvoor kiezen en hoe ze de winkelcentra in onze gemeente ervaren. Met het antwoord op deze vragen wordt beoordeeld of de verschillende winkelcentra in De Bilt aan de behoeften van inwoners voldoen, waar verbeteringen mogelijk zijn en hoe de verschillende winkelcentra elkaar kunnen versterken.

Provinciaal
In 2004 en 2011 is een provinciaal koopstromenonderzoek gehouden in de provincies Noord Holland, Zuid Holland en Utrecht. Hieruit bleek dat inwoners van de gemeente De Bilt veel van hun dagelijkse aankopen over de gemeentegrenzen doen. In 2004 was dat voor een bedrag van € 12 miljoen en in 2011 € 26 miljoen. Dat is in 7 jaar een stijging van € 14 miljoen. Aanleiding voor de gemeente en de BOF om hier nader onderzoek naar te gaan doen.

Onderzoekmethode
Er wordt een selectie gemaakt van adressen binnen de gemeente. Via een steekproef wordt aan een groep inwoners een brief gestuurd waarin het onderzoek wordt aangekondigd. Verder wordt het doel van het onderzoek toegelicht en om medewerking gevraagd. Ook bevat de brief inloggegevens, zodat direct via internet kan worden meegedaan. Inwoners uit de steekproef die de vragenlijst niet online invullen, worden vervolgens benaderd voor een telefonische enquête.

Gelijktijdig met het koopstromenonderzoek wordt ook een passantenonderzoek gehouden in de belangrijkste winkelcentra in de gemeente. De winkelende klant die daadwerkelijk Bilthoven-centrum, het centrum van De Bilt (Hessenweg/Looydijk en Maartensdijk(Maertensplein) bezoekt wordt aan het woord gelaten. Hiermee wordt aanvullende informatie verzameld over bezoekgedrag en profiel van bezoekers en hun waardering voor de winkelcentra. Het onderzoek biedt ook de mogelijkheid informatie te krijgen over de sterke en zwakke punten van het winkelaanbod in de diverse winkelcentra.

Verbeteren leefbaarheid
Het streven is om de resultaten van het onderzoek in juni beschikbaar te hebben. Dan wordt gekeken of er nieuw beleid voor de diverse winkelcentra kan worden gemaakt. In ieder geval moet, waar dit nodig en gewenst is, de attractiewaarde van de winkelcentra worden verbeterd zodat inwoners met meer plezier kunnen winkelen in onze eigen gemeente. Alles bij elkaar kan dit ook weer leiden tot een verbetering van de leefbaarheid in de gemeente en kan de lokale economie worden gestimuleerd. De winkeliersverenigingen van de diverse centra zullen uiteraard bij de beleidsvorming worden betrokken.

Bron: Vierklank

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/comments.php on line 19 Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/comments.php on line 19 Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/comments.php on line 19 1 reactie Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/comments.php on line 19 op “Koopstromenonderzoek in gemeente De Bilt”

  1. Nick Cardinaal schreef:

    Ik lees dat het “passantenonderzoek” “ook” zal worden uitgevoerd op het Maertensplein in Maartensdijk. Chapeau aan het adres van de initiatief nemers. Omdat er zelfs vanavond (4-4-2013) gesprekken zijn tussen de gemeente en gebruikers groepen van het plein over de herinrichting wil ik er met nadruk voor pleiten dat de uitkomsten van dit onderzoek ook beschikbaar worden gesteld aan de nog te vormen “Begeleidingsgroep Herinmrichting Maaertensplein”
    Uit het bericht blijkt niet echt duidelijk of het “koopstromenonderzoek” ook de bewoners van Maartensdijk bestrijkt. Het zal duidelijk zijn dat dit wel zou moeten.


Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/comments.php on line 59 Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/comments.php on line 59 Laat een reactie achter

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/ads/ads-bottom.php on line 7 Site Sponsors

Het weer

De Bilt
januari 21, 2020, 11:58 pm
Helder
Helder
2°C
windsnelheid: 3 m/s ZZW
Verwachting januari 22, 2020
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
Verwachting januari 23, 2020
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
6°C
Verwachting januari 24, 2020
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
4°C
Verwachting januari 25, 2020
dag
Sober (betrokken lucht)
Sober (betrokken lucht)
6°C
 

Archief

Social Media

Facebook Twitter

Categorieën