Kwinkelier voortvarend op de schop

Geplaatst op 07 augustus 2014, door

Winkels blijven tijdens de herontwikkeling goed bereikbaar

Eind mei 2014 presenteerde de eigenaar van De Kwinkelier in Bilthoven de eerste fase van zijn ambitieuze herontwikkelingsplannen. Inmiddels is het vergunningstraject voor de herontwikkeling van de eerste fase – het zogenaamde ‘Kronkelstraatje’ – doorlopen, is er een bouwbedrijf gecontracteerd en zijn de uitvoeringswerkzaamheden van start gegaan.

Zoals eerder werd aangekondigd, start de herontwikkeling van De Kwinkelier bij het deel van het Kronkelstraatje, dat het dichtst bij het centrale plein van het complex ligt. Het betreft de gedeeltelijke sloop, asbestsanering en herontwikkeling van dertien winkelunits met een totaal brutovloeroppervlak van circa 2.200 m2. Daarnaast worden ook de bestrating en de technische installaties vervangen of vernieuwd. Ook het gedeelte van de parkeergarage (circa 115 parkeerplaatsen) dat direct onder het Kronkelstraatje ligt, ondergaat een metamorfose.

Het project wordt in nauwe afstemming met de winkeliers, de omwonenden en de gemeente uitgevoerd. De winkelunits en het grootste deel van de parkeergarage blijven gedurende de werkzaamheden bereikbaar. Planning is dat de herontwikkeling van het eerste gedeelte van het Kronkelstraatje medio november is afgerond. Er wordt getracht de totale overlast te beperken. Aansluitend op de afronding van het eerste deel van het Kronkelstraatje zal de herontwikkeling verdergaan. Details hierover worden naar verwachting eind van het jaar bekendgemaakt.

Kwinkelier
Het slopen van de verharding en het verwijderen van de overkappingen vindt plaats in de periode van 28 juli tot en met 15 augustus van 7.00 uur ’s morgens tot ’s avonds 22.00 uur. De winkels blijven bereikbaar. 

Bron: De Vierklank

 

 

Laat een reactie achter

Site Sponsors

Het weer

De Bilt
mei 26, 2018, 7:44 pm
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
26°C
windsnelheid: 4 m/s OZO
Verwachting mei 27, 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
28°C
Verwachting mei 28, 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
29°C
Verwachting mei 29, 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
28°C
Verwachting mei 30, 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
24°C
 

Archief

Social Media

Facebook Twitter

Categorieën