Warning: Use of undefined constant ex_feat - assumed 'ex_feat' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/header.php on line 37 Warning: Use of undefined constant ex_vid - assumed 'ex_vid' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/header.php on line 39

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/single.php on line 11 Categoriëen | Actueel, Algemeen, Algemeen, Cultuur, De Bilt, Uitgelicht

Mindfulness in Beerschoten

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/single.php on line 19 Geplaatst op 28 november 2012, door

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/single.php on line 25

Ik kan me nog herinneren hoe ik jaren geleden, op zoek naar een nieuw wandelgebied, eigenlijk min of meer toevallig, op landgoed Beerschoten terecht kwam. Vanaf het bezoekerscentrum links aangehouden, kwam ik al snel op open terrein, met oude bomen en tot mijn vreugde vrij grazende paarden en koeien. Nog steeds als ik daar ben krijg ik weer een gevoel van verwondering omdat zoiets moois vlak om de hoek te vinden is. En ook, en dat is misschien nog wel het mooist van alles, ik kom tot rust.

Tijdens mijn eerste wandeling wist ik nog niet dat landgoed Beerschoten ooit mijn werkterrein zou worden, dat ik daar regelmatig aan de slag zou zijn.

Wie hier vaker loopt is mij wellicht wel eens tegengekomen, rode jas, diep in gesprek met iemand die naast me loopt of juist zittend op een bankje, pratend of zwijgend.

Tegenwoordig komt het ook steeds vaker voor dat je mij of mijn wandelpartner met de armen opzij of omhoog aantreft, wandelend of stilstaand, kijkend omhoog of opzij.

Nee, we doen geen vliegtuig na, we zijn mindful.

Het lijkt misschien of ik er een beetje de draak mee steek, maar niets is minder waar. Over niets ben ik zo serieus als over mijn vak. De gesprekken die ik voer gaan over werk of over levensvragen en het bewegen met de armen hoort bij de oefeningen om ruimer adem te halen, om te ontspannen en in het hier en nu te komen.

U heeft het vast al geraden; ik ben coach. Mensen noemen me wel eens wandelcoach, wat ik zelf een gekke term vind, want een voetbalcoach traint voetballers, maar ik train geen wandelaars. Ik begeleid mensen bij het oplossen van problemen en het antwoord vinden op vragen.

En dat doe ik dus door om te beginnen een mooie  omgeving uit te kiezen als werkterrein. Wandelen is op zich al ontspannend, in een prachtig natuurgebied zijn is rustgevend en vandaar uit met je vragen of problemen aan de slag gaan is dan ook een stuk makkelijker dan in een of andere saaie gespreksruimte zitten.

Als bonus zien we dan ook nog vaak buizerds, horen of zien we spechten en komen we soms iemand tegen, die we vriendelijk groeten waarna we onze weg weer vervolgen. En alles, dieren, bomen en wandelaars, passen wonderwel in het geheel.

Soms ga ik even alleen genieten en werk ik ook aan mijn eigen ‘onderhoud ’  (en ja, dan zwaai ik soms ook met mijn armen…). Zo was ik er onlangs nog voor een prachtige herfstwandeling.

Als ik alleen ben heb ik wat meer aandacht voor mijn omgeving, en soms neem ik dan wat moois mee, zoals een mooi gevormd stuk hout, bladeren voor op mijn herfsttafel of een stukje afgevallen boomschors om te drogen. Op het moment ga ik af en toe  ook even kijken bij de restauratie van de oude 19e eeuwse loopbrug (volg vanaf het bezoekerscentrum het betonnen pad, dan vind je het aan je rechterhand). Ik ben benieuwd hoe de brug er uiteindelijk uit komt te zien. Leuk om dat de aankomende tijd te volgen.

Maar het mooist wat ik ook nu weer mee naar huis nam, was het rustige gevoel van binnen, de prachtige herfstbeelden die nog steeds op mijn netvlies staan en het gevoel van blijdschap, dat dit alles om de hoek te vinden is!

Op 1 december begin ik met een maandelijkse mindfulness wandeling op Beerschoten. Voor meer informatie en aanmeldingen zie www.simoneverlaancoaching.nl

Tekst: Simone Verlaan

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/comments.php on line 59 Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/comments.php on line 59 Laat een reactie achter

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/ads/ads-bottom.php on line 7 Site Sponsors

Het weer

De Bilt
juni 6, 2020, 5:05 pm
Bewolkt
Bewolkt
16°C
windsnelheid: 8 m/s ZW
Verwachting juni 7, 2020
dag
Meest bewolkt met regen
Meest bewolkt met regen
17°C
Verwachting juni 8, 2020
dag
Deels zonnig met buien
Deels zonnig met buien
17°C
Verwachting juni 9, 2020
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
17°C
Verwachting juni 10, 2020
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
19°C
 

Archief

Social Media

Facebook Twitter

Categorieën