Nieuw fietspad Soestdijkseweg Zuid kost meer dan 50 bomen

Geplaatst op 07 augustus 2014, door

De gemeente De Bilt voert de komende maanden in samenwerking met waterbedrijf Vitens werkzaamheden uit aan de Soestdijkseweg Zuid in Bilthoven. Er wordt een nieuwe hoofdwaterleiding aangelegd en een nieuw fietspad. Om te voorkomen dat de straat twee keer in korte tijd moet worden opgebroken, wordt het werk gecombineerd en is overlast voor bewoners en gebruikers beperkt.

Het aanleggen van de nieuwe hoofdwaterleiding is nodig omdat de huidige hoofdleiding uit 1953 aan vervanging toe is. Vitens legt eerst de nieuwe hoofdwaterleiding aan en koppelt deze pas aan alle woning- en bedrijfsaansluitingen als die geheel klaar is. Daardoor hoeven de woningen en bedrijven in de straat tijdens de aanleg het slechts enkele uren zonder water te stellen. De aanleg van de nieuwe waterleiding vindt plaats in de maand september en in de eerste weken van oktober.

Nieuw fietspad
Als de waterleiding klaar is, wordt gestart met de aanleg en asfaltering van het nieuwe fietspad. Dit maakt deel uit van de snelfietsroute, die tussen station Bilthoven en de Uithof komt. Verschillende delen van deze snelfietsroute zijn de afgelopen weken al geheel vernieuwd. Op het deel dat nu wordt aangepakt, is het fietspad te smal en liggen er oude betontegels. Bovendien is de kruising met autoverkeer niet optimaal. In de nieuwe situatie zal dit een stuk beter worden.

Mobiele afzetting
Ter voorbereiding van de verbetering van het fietspad worden op woensdag 6 en donderdag 7 augustus enkele bomen gerooid, meldt afdeling communicatie van de gemeente. Bovendien voert de gemeente in de eerste twee weken van augustus ook regulier snoeiwerk uit aan alle bomen op de Soestdijkseweg. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een mobiele afzetting en verkeersregelaars. Daar waar het snoeien gevaar kan opleveren voor het verkeer, wordt een wegdeel tijdelijk geheel afgezet en een omleiding ingesteld. Dit zal ter plekke ook met borden en verkeersregelaars worden aangegeven.

Woningen bereikbaar
De wegwerkzaamheden op de Soestdijkseweg Zuid vinden plaats tussen de aansluitingen met de Nachtegaallaan en de Noord-Houdringelaan. Woningen en bedrijven op dit deel van de Soestdijkseweg Zuid blijven bereikbaar voor bewoners en gebruikers doordat bij elk adres stalen rijplaten worden geplaatst. Auto’s kunnen op eigen erf staan of elders in de buurt worden geparkeerd, maar parkeren in de parkeervakken aan de Soestdijkseweg is niet mogelijk tijdens de werkzaamheden.

Omleiding fietsers
Fietsers worden omgeleid via Overboslaan en Nachtegaallaan. Bewoners en bedrijven krijgen deze week persoonlijk nader bericht van de gemeente. Naar verwachting worden de werkzaamheden in november van dit jaar afgerond met de oplevering van het nieuwe fietspad.

 

Bomenweg

Alle bomen met een stip moeten wijken voor het nieuwe fietspad.

Bron: De Vierklank

Laat een reactie achter

Site Sponsors

Het weer

De Bilt
mei 26, 2018, 7:38 pm
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
26°C
windsnelheid: 4 m/s OZO
Verwachting mei 27, 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
28°C
Verwachting mei 28, 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
29°C
Verwachting mei 29, 2018
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
28°C
Verwachting mei 30, 2018
dag
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
24°C
 

Archief

Social Media

Facebook Twitter

Categorieën