Warning: Use of undefined constant ex_feat - assumed 'ex_feat' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/header.php on line 37 Warning: Use of undefined constant ex_vid - assumed 'ex_vid' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/header.php on line 39

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/single.php on line 11 Categoriëen | Actueel, Bilthoven, Cultuur, Media, Muziek, Podia, Radio, Uitgelicht

Tags : , , ,

Rigby Radio op Roulette FM gaat weer van start!

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/single.php on line 19 Geplaatst op 02 september 2013, door

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/single.php on line 25

RigbyVolgende week maandag is het echt weer zo ver….Rigby Radio, elke maandagavond om 21u jouw kick-off van de week! Een heel uur chaos, feest, mooie muziek, onzin, ergernissen van Meeldijk, Verbaas je Flink met Eugelink, feiten, nieuws en andere heel belangrijke zaken!

De naam Rigby is afgeleid van het liedje Eleanor Rigby van The Beatles. In juli 2008 speelde de band op de Zwarte Cross en werd daar door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent.

De eerste single Pass You By kwam op de playlist van 3FM en behaalde de 28e plek in de Single Top 100. Begin januari 2009 kwam de tweede single Parade uit bij Universal Music. Ook deze single behaalde een notering in de Nederlandse hitlijsten.

Op 15 mei 2009 verscheen de nieuwe single Everything Must Go en het gelijknamige debuutalbum is op 11 juni van datzelfde jaar verschenen. Ook opende ze in 2009 het Haagse popfestival Beatstad en stonden ze in het voorprogramma van de Kaiser Chiefs in de Heineken Music Hall.

In de zomer van 2009 werd bekend dat ze de nieuwe huisband zullen zijn in het nieuwe tv seizoen van De Wereld Draait Door. Op25 september 2009 verscheen de band in de nieuwe formatie voor het eerst in De Wereld Draait Door als huisband.

De vierde single One Song werd door 3FM uitgekozen als het anthem voor Serious Request 2009 en was tevens de laatste 3FM Megahit van 2009. Het nummer bereikte de 6e plaats in de Single Top 100.

In het voorjaar van 2010 wordt het tweede album van Rigby geschreven dat de band die zomer opneemt in ICP in Brussel. De eerste single hiervan was ‘Fire’ dat uitkwam in het najaar van 2010. Het album ‘Solid Ground’ wordt gereleased in februari 2011.

Op 4 oktober 2010 is de eerste uitzending van RigbyRadio te horen bij regionaal radiostation Roulette FM uit De Bilt. Rigby heeft hiermee zijn eigen radioprogramma dat op maandagavond te beluisteren is van 21.00 tot 22.00 in heel Nederland via de website van het station.

Rigby is in 2011/2012 het gezicht van Grolsch in de TV-commercial met het van het album ‘Solid Ground’ afkomstige nummer ‘Fire’, de van ditzelfde album afkomstige track ‘Breathe’ wordt vanaf mei 2010 gebruikt onder de TV-commercial van Nutella en de track ‘Always You’ in de in april 2011 verschenen bioscoopfilm ‘Alle Tijd’.

In juli 2011 komt het nummer ‘Time’ op single uit, hierbij verschijnt de door de band zelf gemaakte videoclip die in 3 dagen op meer dan 40 verschillende lokaties wordt opgenomen met daarin een kleine rol van cabaretier Jochem Meyjer als gefrustreerde regisseur. De video wordt in de eerste 3 dagen al meer dan 15.000 maal bekeken en is daarmee een instant Youtube-hit.

Vanaf januari 2012 houdt de samenwerking met platenlabel Universal op en richt de band zijn eigen label, FAM Records, op. Op dit label wordt in maart 2012 de eerste single van het nieuwe album ‘One Life To The Next’ uitgebracht. In april van dit jaar speelt de band op een vol Trafalgar Square in Londen tijdens het Holland House Dutch Festival, Koninginnedag in Engeland dat 2 weken voor de Nederlandse Koninginnedag wordt gevierd voor de in de U.K. wonende Nederlanders. Op 6 oktober 2012 verschijnt het 3e Rigby album ‘FIRE&ICE&SUGAR&SPICE’ dat een week later op #54 in de album Top 100 binnenkomt.

In het voorjaar van 2013 wordt van dit album de single ‘Earth Meets Water’ uitgebracht. De single bereikt de 29e plaats in de Top 40 en is hiermee de grootste hit van de band tot nu toe die 22 weken lang op de grote radiostations op de playlisten staat. Diverse dj’s maken een remix van de track en het label van Wildstylez releast met succes zijn hardstyleversie officieel.

Op 12 juli 2013 komt de single ‘Lighter’ uit, de eerste single van het dit najaar te verschijnen jubileumalbum van Rigby, met de titel ‘Island on Mainland’. De band verblijft een week in Portugal bij schrijfster Heleen van Royen, waar ze de videoclip opnemen bij deze single met daarin een prominente rol voor de schrijfster.

Op 24 oktober 2013 zal Rigby, wegens hun 5 jarig bestaan, een eenmalige jubileumshow geven in Tivoli waar tevens het jubileumalbum uit zal komen. Van elk van de 3 eerder uitgebrachte albums heeft de band 3 liedjes gekozen en deze opnieuw gearrangeerd en uitgevoerd, tevens staan er 4 nieuwe tracks op waarvan ‘Lighter’ de eerste single is.

Het album is opgenomen op Texel, met dit eiland heeft Rigby een bijzondere band aangezien ze daar meerdere malen per jaar komen om op te treden, vrienden te bezoeken, aan nieuw materiaal te werken of vakantie te vieren. In juli 2013 adopteerde de band er zelfs een zeehondje dat aanspoelde in Julianadorp en verzorgd wordt in Ecomare. De huiler kreeg uiteraard de naam Rigby mee en de band zal het zeehondje zelf in het najaar weer uitzetten in zee.

Luisteren dus, vanaf maandag 9 september: www.roulettefm.nl of 106.6 FM in de ether

Bron:Wikipedia

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/comments.php on line 59 Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/comments.php on line 59 Laat een reactie achter

Warning: Use of undefined constant woothemes - assumed 'woothemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/psa03/debiltinactie.nl/httpdocs/wp-content/themes/livewire/ads/ads-bottom.php on line 7 Site Sponsors

Het weer

De Bilt
augustus 12, 2020, 4:34 pm
Meest zonnig
Meest zonnig
31°C
windsnelheid: 1 m/s OZO
Verwachting augustus 13, 2020
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
32°C
Verwachting augustus 14, 2020
dag
Deels zonnig met onweersbuien
Deels zonnig met onweersbuien
27°C
Verwachting augustus 15, 2020
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
26°C
Verwachting augustus 16, 2020
dag
Deels zonnig
Deels zonnig
29°C
 

Archief

Social Media

Facebook Twitter

Categorieën